Close

YUPASS 1 Şubat İtibari ile Hayatımızda !

Türkiye’de, Almanya’da sonra Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya sigortalıları için hazırlanmış olan Yurtdışı Proviztyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi’nin ( YUPASS ) medula sistemi faaliye geçti.

Artık Türkiye’de hastaneye gitmek isteyen bu ülkelerde yaşayan gurbetçiler, YUPASS’tan alacakları numara ile hiçnir belgeye ihtiyaç duymadan bakabilecekler.

Bu 4 ülke için yeni dönem.

  1. FRANSA
  2. HOLLANDA
  3. BELÇİKA
  4. AVUSTURYA

Türkiye’de hstaneye gitmek için Medula sistemi üzerinden 10 haneli YUPASS numarası ile başvuracaklar.

MEDULA SİSTEMİ NEDİR ?

Medula, Türkiye’de genel sağlık sigortası ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksisizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödenmesini gerçekleştirmek için oluşturululmuş bütünleşik sistemdir.

Sosyal güvenlik sözleşmesine göre Sağlık Yardım Belgesi’nin kullanımı ise son bulacak. Bu 4 ülke sigorta kurunları adına sağlık yardım hakkı elde etmiş sigortalılar, aylık gelir sahipleri ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler ‘ kimlik belgesi veya pasaportunu ibraz ederek , 01.02.2017 tarihinden itibaren, YUPASS üzerinden ” Yurtdışı Provizyon, Aktivasyon ve Sağlık Sistemince ” üretilen YUPASS numarası ile Kurumla anlaşmalı sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti sunucularından sağlık aktivasyonu almaya başlayacaklar.

YUPASS numarası için Fransalı gurbetçilerin Türkiye’ye giderken, Sağlık Sigortalar Kurumu’ndan ( Assurance Maladie ) aldıkları belge yeterli olacak. Bu belge ile Türkiye’de SGK’ya başvurarak YUPASS numarası alabilecekler. Böylece hiçbir hastane gideri ödemeden bakılmak mümkün olacak.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Abidin ince
Abidin ince
26 Şubat 2017 15:08

Italyadan selam ve saygilar.abidin

Recep sari
Recep sari
28 Mayıs 2017 17:07

Slm ben recep sari
Ben 1974 belcika dogumluyum
1995 1 senelik sigortam var
Su an da sofor olarak calismaktayim belcikada ne zaman emekli olabilirim bide ne kadar odeme yapmam lazim
Tesekurler

Sohbete Başla
Otomatik Bilgi Paylaşımı Whatsapp Destek
Otomatik Bilgi Paylaşımı Whatsapp Destek Hattı